Yangın Sistemleri Bakım Hizmeti

Günlük hayatımızda her an bir doğal afet veya acil bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Söz konusu acil durumlardan bir tanesi de yangındır. Fakat hemen hemen her yapıda yangın söndürmesi için kurulan sistemler vardır. Yangın sistemleri çok hayati bir rol oynadığı için düzenli olarak bakımları yapılması gerekir. 

Yangın sistemleri pasif hareketli veya hareketsiz sistemlerdir ve çalıştıkları zaman ortalama olarak 60 dakika çalışacak özellikte tasarlanmıştır. Bakımı yapılmayan bir yangın sisteminin çalışır durumda olduğu bilinemez. Ayrıca sistemler acil bir durum olmadığı sürece hep kapalı konumda kalırlar. Bu durumda sistem uzun süre boyunca kapalı konumda kalmış olur. Aynı zamanda gerekli tüm testleri yapılmamış bir yangın sisteminin ne kadar zamanda ve güçte çalışacağının bilinmesi de mümkün değildir.
 
Bir yapının, yangına karşı korunmasında, en önemli sistemlerden biri yangın algılama ve söndürme sistemleridir. Yangın algılama ve söndürme sistemleri, itfaiye ekiplerinin olay mahaline gelene kadar yangına müdahale sağlar. Sistemin saha elemanlarının yangını en erken seviyede algılayıp ihbar vermesi vasıtası ile yangına çabuk müdahale imkânı sağlar, mal ve can güvenliğini artırır.

Yangın Sistemleri Bakımı Nasıl Yapılır?

Yangın sistemleri, yangın anında devreye girmesi için tasarlanırlar. Temel olarak bir yangın anında yangına ilk sistem müdahale eder. İlk olarak yapının içerisindeki insan trafiğini azaltır ve akabinde mümkünse değerli evrakların tahliye edilmesini sağlar. Böyle hayati öneme sahip sistemlerin bakıma her zaman ihtiyacı olur. Bakım esnasında sistemin kontrol edilen komponentleri aşağıdaki gibidir;

  • Yangın Pompaları 
  • Kontrol Vana Grupları
  • Yangın Algılama Ve İhbar Sistemleri
  • Otomatik Söndürme Sistemleri
  • Yangın Dolapları
  • Hidrant Hatları

 
Yangın algılama ve söndürme sistemleri, saha elemanlarının yangını en erken seviyede algılayıp ihbar vermesi vasıtası ile yangına çabuk müdahale imkânı sağlar, mal ve can güvenliğini artırır. Yangın söndürme sistemleri kurulumu yapıldıktan sonra mekanik ve elektronik sistemlerine ve bileşenlerine mutlaka bakım yapılmalıdır.

Yangın Sistemleri Bakımının Faydaları Nelerdir?

Yangın sistemleri bakımının sisteme ayrı faydası, kullanıcısına maddi faydası ayrı ayrı gözlemlenebilmektedir. Çünkü bakım yapılan sistem yangın anında devreye girer. Çünkü bakım esnasında sistemin çalışabilirliği de test edilmektedir. Ayrıca sistem bakım yapıldığı takdirde daha uzun ömürlü olacaktır. Bakım yapılmayan sistemlerin bazılarının yangın anında devreye girmediği görülmüştür. Yangın anında devreye girmeyen sistemler sonucu mal ve can kaybı artış göstermektedir. Yangın sisteminin temel amacı yangın anında yapı içerisindeki insanları uyararak mal ve can kaybını azaltmaktır. 

En Ekonomik Fiyatlarla Yangın Sistemleri Bakım Hizmeti

Yangın sistemleri bakımında en ekonomik fiyatları bulmak oldukça zordur. Üstelik böyle hayati sistemlerin düzenli olarak bakımları yapılması gerekir. ARV Group hayati sistemlerin bakım ve onarım ücretlerini oldukça uygun tutmaktadır. Sizlerde en uygun fiyatlarla hayati önem taşıyan yangın sistemlerinize bakım yaptırmak isterseniz müşteri temsilcilerimizi arayabilirsiniz.