Kartlı geçiş sistemleri son zamanlarda büyük iş yerlerinde, hastane gibi yerlerde giriş ve çıkışları kontrol etmek adına oldukça fazla kullanılmaktadır. En basit haliyle kartlı geçiş sistemi, kimlikleri özelinde tasarlanmış kartların kişiye, çalışanlara veya ziyaretçilere verilmesiyle belirli seviyedeki bölümlere girmesini sağlar. Personel kartını genellikte turnike. kapı veya bariyerlerin açılması için okutur.
Kartlı geçiş sistemi, üye giriş ve çıkış bilgileri gibi kuruluşlara lazım olan bir çok yerde kullanılabilir. Geçiş sistemlerinde manyetik kartlar kullanılmaktadır. Bu sistem farklı oda ve bölgelere seçilen yetkili kişilerin giriş ve çıkış iznini sağlamaktadır. Bu özelliği bankalar tarafından çok fazla kullanılır. Bazı bölümlere her banka çalışanı giremez.
Kartlı geçiş sistemlerinde yetkili yada daha önceden tanıtılmış bir kişi kartını okutursa, sistem kapının kilidini tetikleyerek kapının açılmasını sağlar. Basit ve güvenilir yapısı sayesinde oldukça fazla tercih edilmektedir. Bu sistem sayesinde güvenlik en üst kademeye çıkarılabilir. Özel yüzeye sahip bu kartlar özellikli yazıcılar kullanılarak istenildiği gibi dizayn edilir ve personel kimlik kartı olarak da kullanılabilir.
Kartlı Geçiş Sistemleri Çeşitleri Nelerdir?
Kartlı geçiş sistemi, sayesinde personellerin işe giriş ve çıkış saatleri kontrol edilebilir. Sistemde her personele özel kart oluşturulur. Ardından bu kartların sisteme personelin yetkileri ve kimlik bilgileri dahilinde tanımlanmasıyla kart personele özgü hale getirilir. Bu sayede sistemden çekilen rapor sayesinde her personelin kart okutma saati görülebilir. Kartlı geçiş sistemi için kullanılacak kartların kullanım yeri ve amaçlarına göre birçok çeşidi bulunmaktadır.
- Proximity kartlar
- Mifare kartlar
- HID kartlar
- Akıllı kartla
- Barkodlu kartlar
- Manyetik kartlar
- Mifare ve Akıllı kartlar
Bu kart çeşitlerine yetki yüklemesi yapılabilir. Böylece bir kişinin giriş yapabileceği alanlar belirlenir. Öte yandan girmemesi gereken bir yere girmek isteyen personel olduğunda odanın kapısını çalar ve oda içerisinde bulanan personel bilgisi dahilinde odaya girebilir.
Kartlara yapılan yetkilendirmeler için kullanılan kişinin bilgileri, karta özeldir. Sizlerin isteği doğrultusunda farklı sistemlerde kurulabilir. Proximity kartlar sadece tek yönlü kartlardır ve farklı bilgilerin yüklenmediği kartlardır. Bu kartlar üzerine kişi veya kurum ismi, logo ve hatta özel cihazlar sayesinde fotoğraf da basılabilir. Kart üzerinden manyetik sistemler olduğu için ısıya, ıslaklığa duyarlıdır. Manyetik sisteminin bozulmaması için sudan korunmalıdır.
Kartlı Geçiş Sistemi Nerelerde Kullanılır?
Kartlı geçiş sistemleri, genel olarak okul, hastane, fabrika, büyük ve küçük işletmeler, ofisler, yerleşim siteleri, sinema ve tiyatro salonları, konser salonları, metrolar, bankalar, otobüs terminalleri, limanlar, hava alanları gibi birçok alanda kullanılmaktadır.
Kartlı geçiş sistemi kullanılıyorsa işletme içerisinde belirlenmiş bazı noktalara kartlı personel devam kontrol sistemi entegre edilir. Kontrol noktaları sayesinde yasal mevzuatlar detaylı olarak incelenebilir ve geçiş hareketleri, vardiya saatleri gibi işletmeye özel koşullar daha anlamlı hale gelir.
İşlevsel Kartlı Geçiş Sistemlerinin Bakım Hizmeti Fiyatları
Kartlı geçiş sistemlerinde, kart bakımından pek çok kıstas bulunur. Bu sebepten ötürü bakım fiyatları da değişkenlik göstermektedir. Fakat ARV Group’un en uygun kartlı geçiş sistemi bakım fiyatlarından faydalanmanız mümkündür. Hemen hizmetler departmanımızla görüşüp, konu ile ilgili bilgi ve fiyat teklifi alabilirsiniz.